Volkskerstzang Haulerwijk 2018

Verslag van de Volkskerstzang op woensdagavond 19 december 2018.

Na de traditionele opening met het Intrada door KCMV Excelsior onder leiding van Petra Rodenboog, werd de kerstviering afgetrapt met het lezen van het kerstevangelie. Dit jaar viel Eline Mulder van basisschool De Laweij de eer de voorleeskruk te beklimmen. Vervolgens was het tijd voor kerstmuziek in het afwisselende programma was traditiegetrouw ruimte voor muzikanten en plaatselijke koren zoals het mannenkoor It  Ljochtbeaken. Het koor zong onder leiding van Jaap Kuperus een aantal kerstliederen in shantystijl. Ook Gospelkoor Voices olv Izaak van Apeldoorn zij trad voor de gelegenheid samen met interkerkelijk Combo Xjong op. Eerder op de avond waren de bezoekers bij de ingang muzikaal welkom geheten door dorpsgenoot Mient Veenstra op accordeon.

Het publiek werd getrakteerd op het optreden van het Christelijk Oostellingwerfs mannenkoor onder leiding van Aukje de Jong.

En zangeres Harpist Iris Kroes  uit Drachten ze boeide de toeschouwers vanaf de eerste noot. Kroes werkt samen met Marco Borsato. Ze vertelde  dat ze de harp  van hem kreeg waarop ze zichzelf begeleid tijdens haar optredens. Begeleid door Execelsior zong Kroes speciale nummers voor een samenwerking met blaasorkesten. Het publiek gaf Kroes een daverend applaus. De volkskerstzangcommissie is erg blij met het verloop van de avond ,die werd gepresenteerd  door Tjits Van Der Meulen. Er waren ongeveer 900 bezoekers deze avond. P.H.