Volkskerstzang Haulerwijk 2018

Op woensdag 19 december a.s. bent u weer van harte welkom bij de 13e Volkskerstzang in Sporthal De Bongerd te Haulerwijk

U kunt deze avond genieten van optredens van Interkerkelijk mannenkoor in shantystijl It Ljochtbeaken,  interkerkelijk koor XjongVoices en muziekvereniging Excelsior.

Daarnaast zijn er dit jaar twee speciale gasten, te weten het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor en zangeres en harpiste Iris Kroes uit Drachten.

Iris  dankt haar bekendheid aan het winnen van het tweede seizoen van The Voice of Holland in 2012. Sindsdien heeft ze een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met zowel Engelstalige als Friestalige nummers en werkte ze samen met onder andere Marco Borsato.

Een zeer emotioneel moment uit de carrière van Iris was het optreden tijdens de herdenkingsdienst van de vliegramp MH17. De song ‘I still cry’ ging de hele wereld over nadat het live was uitgezonden op CNN. Eind 2015 bracht Kroes de cd ‘Christmas Feelings’ uit en tourde ze met de Warm Winter Feelings concertenreeks langs verschillende kerken door Nederland en in 2016 was ze in 22 theaters in heel Nerdeland te zien met haar voorstelling ‘Irisistible’.

Tijdens de Volkskerstzang zal zij zichzelf begeleiden op de harp bij het ten gehore brengen van sfeervolle kerstliederen. Daarnaast zal zij bij een aantal nummers worden begeleid door KCMV Excelsior.

De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en als altijd is de entree gratis. Wel bevelen wij de collecte van harte bij u aan, zodat wij ook in de toekomst mooie optredens kunnen garanderen.