ThemaPark de Spitkeet

Waar zo’n 200 jaar geleden de eerste bewoners zich vestigden op de arme, onontgonnen heidevelden, vond zondagmiddag 18 september het zoveelste ‘Heidefeest’ in Harkema plaats. En wel in het openluchttheater in themapark ‘De spitkeet’, waar de afgelopen dagen een aantal voorstellingen waren opgevoerd. En ons koor mocht deze middag op uitnodiging van ‘Evangelisatiecommissie Harkema’ enkele optredens verzorgen.

 

 

Gelukkig bleef het, op enkele spatjes na, droog! Bijna alle plaatsen van het openluchttheater waren bezet en terwijl het zonnetje heerlijk scheen genoot elk van de zang, muziek èn de ‘hagepreek’ van de bekende Friese filmster Rense Westra.In zijn toespraak verhaalde hij dat zijn leven niet altijd over rozen is gegaan. Vooral niet toen hij erachter kwam dat zijn vader niet zijn echte vader bleek te zijn. Jarenlang was de fles jenever zijn grootste vriend en kreeg hij te maken met gezondheids- en gezinsproblemen. Totdat dhr.Westra zijn Hemelse Vader vond, Die ook hem beloofde dat wie ‘vermoeid en belast’ is, rust bij Hem kan vinden. En zo gebeurde.

 

 

Bijna altijd spelen onze optredens zich af in kerken, deze keer was daarop een uitzondering. Dat is ook een week later het geval wanneer we mogen zingen in een feesttent in Nieuwehorne.

Leuk! Weer ‘ns wat anders! JK