Stellinghaven Oosterwolde

Als bewoner van verpleeghuis “Stellinghaven” in Oosterwolde, was een van de wensen van ex-koorlid Andries van der Meulen dat we als ‘Ljochtbeakens’ een optreden zouden verzorgen in ‘zijn’ Stellinghaven.

Die wens kwam uit op vrijdagavond 15 april. Maar helaas kon dhr. van der Meulen dit optreden niet meemaken vanwege het feit dat hij een aantal weken daarvoor overleed.

Als koor hebben we het erg gewaardeerd dat zijn vrouw Pietsje die avond present was.

 

In een ‘bomvolle’ recreatiezaal volgen liederen als ‘Er is geen plaats’, ‘Lichtstad’,’God is de Liefde’, enz. elkaar in een vlot tempo op.

Het aandachtige publiek klapte en zong zo nu en dan enthousiast mee!

Tijdens de (enige) pauze was er koffie en koek voor de ‘mannenbroeders’ in een nevenruimte en werden de bewoners eveneens getrakteerd op een natje en een droogje, waarbij  zelfs een advocaatje met slagroom tot de mogelijkheden behoorde! (ik heb me die avond alvast gelijk ingeschreven voor een plekje daar, want waar word je elders zo erg verwend…….?!)

 

Omstreeks negen uur kwam er een eind aan deze prachtige avond! Fijne reacties van toehoorders mochten we als koorleden ontvangen, met als een van de leukste van iemand van het verplegend personeel: “Het gebeurt bij een optreden van een koor o.i.d. zo nu en dan, dat bewoners voortijdig de zaal verlaten en naar hun kamer gaan als ze er niet veel meer aan vinden. Tijdens jullie optreden heeft niemand de zaal verlaten!” Prachtige reactie hè?!

 

Eigenlijk zouden we als koor vaker moeten optreden voor onze oude medemensen in verpleeg- en verzorgingshuizen! JK