De Hoekstien Nijemirdum

Afgelopen week hadden we met 15 graden, de warmste nacht sinds 110 jaar. Vaak denken we dat we extreme gebeurtenissen in de natuur voor het eerst meemaken maar als we dan in de historie duiken blijken dit niet het geval.

De natuur, ook wel de tweede bijbel genoemd, gaat z’n eigen gang. Want ondanks de warme nachten vallen de bladeren met grote hoeveelheden  van de bomen en je zag dan gisteren op de vrije zaterdag veel mensen bezig met het opruimen van de herfstvruchten.Eigenlijk wel jammer dat de bladeren niet langer aan de bomen blijven zitten want als de zon er fel op schijnt, zoals vandaag, is het net of het goud aan de bomen hangt.

Een uur rijden is het van Waskemeer naar Nijemirdum waar we vandaag te gast zijn. Dus vroeg uit de veren om op tijd, 7,45 uur, te vertrekken. Het is prachtig weer, droog, geen mist wat er toe bijdraagt dat we mooi op tijd aanwezig zijn in de “de Hoekstien”. We mogen hier voor het eerst meewerken aan een dienst en wel een zendingsdienst.

Terwijl de technische crew opbouwt is er eerst lekkere koffie wat vooral zo vroeg in de morgen, lekker wegdrinkt.  Voor de dienst is het met 45 ljochtbeakens heerlijk inzingen met 4 bekende liederen waarna er nog 3 blokken en de toegift volgen.

De schriftlezing was uit Mattheüs 28 : 16-20 met als tekst; “ Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld” De laatste tijd wordt er regelmatig gesproken over de wederkomst van Jezus naar deze wereld. De aarde verkeert in barensweeën als natuurrampen, de zon die haar kracht verliest en extreme vormen van terreur in een ontredderde maatschappij. Maar dan spreekt Jezus; hou dit voor ogen, ik ben met jullie. Met die wetenschap mogen we warm worden en blijven van binnen en tevens instemmen met de tekst op de zendingsposter; meedoen maakt vrolijk! Een tekst die ons als it Ljochtbeaken op het lijf is geschreven. Jw