Baptistenkerk Franeker

Op deze mooie , maar wel frisse zondag mochten wij voor de tweede keer te gast zijn in de Baptisten Gemeente te Franeker. Doordat er wegen waren opgebroken, was het een hele puzzeltocht om bij de kerk te komen. Maar we vonden het.

Na een bakje koffie werd er ingezongen en de apparatuur afgesteld. Wat een zegen als je in zo’n kerk mag zingen met mensen die echt genieten van hun geloof.

De schrift kwam uit Johannes, waar Jezus de schriftgeleerden en Farizeeën op hun plaats zet toen zij een overspelige vrouw wilden stenigen. Jezus zegt tegen hun ‘Wie van jullie zonder zonden is, werpe de eerste steen’ En een ieder ging zijn weg, weg van Jezus en de vrouw.

Het werd een prachtige dienst met schitterende koor en samenzang, waar een ieder met harte lust van genoot.

Aan het eind van de dienst kwam nog een bijzonder tintje aan de dienst toen koorlid Anne Vogelzang vroeg of de voorganger zijn pas geboren kleinzoon aan de Here op wilde dragen. Dit geeft een speciaal gevoel in het koor als een koorlid dit vraagt in een dienst in Franeker, echt heel bijzonder. En wij hopen gezamenlijk dat God over dit kind wil waken.

Iedereen was na afloop zeer tevreden en ging weer huiswaarts. Pv/d S