Brug Es Dwingeloo

Brug-Ees kerk Dwingeloo

Vandaag mogen weer afreizen naar het Drentse Dwingeloo waar we door de jaren heen al een beetje kind aan huis te noemen zijn. In verband met de aanleg van de nieuwe 4 baans N 381 ondervinden we enige vertraging maar dat hebben we er graag voor over want de nieuwe weg is een “boppeslach” voor deze omgeving.

Het is geen gewone kerkdienst waaraan we meewerken als koor maar een presentatieavond van World Servants Dwingeloo-Diever. Er wordt vaak negatief gesproken over de jeugd. Onterecht want wat is het bijzonder om te zien dat deze tieners, voor mij Drentse keien, hun zomervakantie opofferen om een paar maanden te gaan werken aan de bouw van een school in Guatemala of Malawi. Voor mij een voorbeeld hoe Gods Geest mensen in beweging zet om iets voor een medemens te toen. Ook in ons land is dit nu erg actueel is met de komst van de vele duizenden vluchtelingen.

De avond was boeiend en verveelde geen moment mede door de goede afwisseling tussen World Servants en de Ljochtbeakens. Als koor verwelkomen we trouwens een aantal nieuwe leden en wensen hun veel zangplezier. Dat internet ook positieve kanten heeft blijkt uit het feit dat het thuisfront live mee kon genieten van dit optreden, prachtig!

We bedanken de World Servants voor de uitnodiging om mee te werken aan deze boeiende en leerzame avond. Ja leerzaam want wist u dat een GMG-tje een “goede morgen gesprek” is?

De avond werd afgesloten met de vraag wat echte rijkdom is. Echte rijkdom is niet wat we hier in het westen daar aan verbinden maar echte rijkdom is een kind van God te zijn!

Jw