Baptistenkerk Noordburgum

Groot feest voor onze grote God! Dit is de omschrijving die past bij dit gezegende optreden wat we vandaag mochten hebben in de baptistengemeente van Noord-Burgum.

Al vroeg vertrekken we vanuit Waskemeer en rijden de kleine mistige wereld in. Eenmaal aangekomen worden we verwelkomd door een bord aan de gevel met een tekst die u op de foto kunt lezen, bijzonder. Ook wacht de koster, vergezeld van zijn lekkere koffie, ons al op.

We hebben voor de dienst wat extra tijd voor het bakkie en dus ook even langer om bij te praten. Vlak voor de dienst is het even lekker inzingen waarna we “los “mogen gaan. Een grote groep Ljochtbeakens zingt het meegaande publiek toe. De “preek” omvat gedeeltes uit verschillende bijbelverhalen. God wil net als bij Zacheus  bij ons hart binnenkomen. Laten we Hem binnen? De sleutel van ons hart zit wel aan de binnenkant. Zoals de Vader staat te wachten op de verloren zoon, zo staat onze Vader ook op ons te wachten en eeuwigheidleven, zal Hij ons geven als wij herboren, Hem toebehoren!

Het werd een echt feest in NoordBurgum. Niet alleen toen de kids bij ons op het podium stonden, bij “Do Lord” gingen de bezoekers spontaan staan en werd er volop meegeklapt. Ook bij de toegift ‘ Lichtstad”en “Dit is de dag” ging het dak er af. Wat een blijdschap, wat een spontaniteit om zo samen één te zijn in onze Heer. Jazeker, vanmorgen was het weer voelbaar; de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

Voor het eerst had Klaas te weinig cd’s mee want het record aantal van zo’n 35 cd’s werden verkocht. Noordburgum, bedankt voor jullie warme gastvrijheid en het feest wat we mocht vieren, graag tot ziens! Met een blij gevoel van binnen gaan we retour Haulerwijk/ Waskemeer. Jw