Volkskerstzang Haulerwijk

Woensdagavond 21 december 2011 beleefden we opnieuw een fantastische, traditionele Volks-Kerstzangavond in de sporthal van Haulerwijk. En dat alweer voor de zesde keer!

 

De technici van licht en geluid en veel vrijwilligers hadden er mee voor gezorgd dat de avond

perfect en in de juiste sfeer verliep.

Zes plaatselijke zanggroepen (kinderkoor ‘de Samensprong’, ‘Xjong’, ‘Voices’, damesduo ‘Marianta’, dorpskoor ‘De Feansjongers’, interk. mannenkoor in shanty stijl ‘It Ljochtbeaken’) en het plaatselijke muziekkorps ‘Excelsior’ wisten de ongeveer 900 belangstellenden op een prima manier te boeien, waarbij de geboorte van Jezus natuurlijk centraal stond. En ook de samenzang ontbrak zo nu en dan niet.

 

Zoals vermeld was ook ons koor van de partij en zong voor het publiek drie Kerstliederen: ‘Ere zij Zijn Naam’, ‘Ook voor jou’ en ‘Ga maar met ons mee’, waarbij het laatste lied toch wel de ‘útsmiter’ was: het publiek zong en klapte enthousiast mee!

 

De Kerstzangavond werd besloten met het  samen zingen door koren en publiek van “Een heel gelukkig Kerstfeest”, waarna de presentator van deze zeer geslaagde avond, Sjoerd Weiland, ons allemaal ‘wel thuis’ toewenste.