Hoeksteen te Leek

Het is alweer een maand geleden dat we ons laatste optreden hebben gehad dus de hoogte tijd om er weer op uit te trekken.  Na dik zes jaar zijn we vandaag zijn we voor de tweede keer te gast in de Hoeksteen te Leek. We mogen meewerken aan een dienst voor belangstellenden.

Als we rond 18.15 uur aankomen worden we gastvrij onthaald met koffie. Na deze lekkere  opkikker is het met  5 liederen even heerlijk inzingen in de prima akoestiek van deze kerkzaal.

Voorganger Dick Kruyt  nam ons mee naar  Asaf, de dichter van  Psalm 73. Asaf werd keer op keer gestraft en wilde God vaarwel zeggen.  Maar dan grijpt God Asaf voorgoed vast. Hoe vaak voelen wij ook niet de harde dreunen van het leven? Ook dan is God er voor ons, altijd weer en mogen we getuigen; “en toch is God goed”  We mogen elke dag leven in gemeenschap met die goede God, door Jezus die voor ons allemaal geleden heeft en gestorven is. Met die wetenschap mogen en kunnen we als koor en u in de kerkzaal niet anders dan met een blij hart zingen; Laat mij zijn een Godsgetuige, zingend van U meer en meer!

De samenzangliederen werden op een inspirerende manier begeleid door Niek Schuringa op orgel.  Als koor mochten we de drie blokken van drie liederen afsluiten met het prachtige “Glorie Glorie halleluja waarbij de zaal staande het refrein mee mocht zingen.

We danken God voor deze prachtige avond en beseffen opnieuw wat een rijkdom het is letterlijk en figuurlijk een “Ljochtbeaken” te mogen zijn; zingend te getuigen over de grote toekomst die een ieder staat te wachten die in Hem geloofd want wat een vreugd zal dat wezen, straks tezamen zijn met Hem, in de stad met paarlen poorten, in het nieuw Jeruzalem! Jw