Sinnehiem

Het zangseizoen 2013-2014 is alweer voorbij en we hebben vandaag onze laatste repetitieavond en wel in het nieuwe gebouw van Zorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk.  We mogen ons verheugen op de ontmoeting met heel wat bekende mensen uit onze omgeving die in Sinneheim wonen.  Deze repetitieavond wordt gezien als een optreden en daarom zijn we te bewonderen in onze koorkleding en is de complete technische uitrusting ook mee.

 

Al vroeg zijn de eerste gasten aanwezig in de prachtige nieuwe zaal die om 20.00 uur helemaal volgestroomd is. Bij de aftrap schijnt de zon vanaf het middenplein  naar binnen en doet de naam Sinnehiem eer aan.

 

Het was een gevarieerde avond waarbij we als Ljochtbeakens zowel ingetogen als vrolijke meeklap liederen hebben gezongen. De tekst van het bekende lied ‘Daar ruist langs de wolken”zat er bij de oude garde nog goed in en werd dan ook spontaan meegezongen. Ook had Jaap 2 liederen op papier gezet die de gasten mee konden zingen en dit werd dan ook volop gedaan.

 

Naast het betoverende accordeonspel en de altijd vlotte presentatie heeft Jaap tevens verspreid over de avond 2 mooie verhalen voorgelezen. De boodschap die in beide verhalen zat was dat als we om elkaar denken, elkaar helpen , we een betere wereld zullen krijgen. Om elkaar denken past ook bij de vrijwilligers die er vanavond zijn om gasten te begeleiden en ons te voorzien van koffie waarvoor dank, het was dik voor elkaar!

 

Een paar dagen later, op de eerste koningsdag ben ik weer in Sinnehiem en kwam in gesprek met een ouder iemand die me zei: ” wat was dat optreden van het koor prachtig, jullie mogen wel vaker komen! Wat een mooi compliment om dit zangseizoen mee af te sluiten en de zomer in te gaan.  Jw