Ontmoetingskerk Gorredijk

Het is alweer 2 jaar geleden dat we voor het laatst in de Ontmoetingskerk in Gorredijk waren waarbij we allemaal de “bril van de hoop” hebben meegekregen naar huis. Deze bril staat nog steeds op mijn kantoor, wellicht is dat mede de reden dat, toen ik de kerkzaal binnen trad, me die dienst nog heel goed kon herinneren.

Een mooie naam voor een kerk, wellicht de mooiste die ik ken; Ontmoetingskerk, de plek waar je elkaar en God mag ontmoeten. Deze derde keer dat we hier waren was een Ooststellingwerfs onderonsje met Ds Jan Finnema uit Oosterwolde als voorganger.

Samen met de voorbereidingscommissie was er gekozen voor het thema; samen delen. Toepasselijk daarbij werd Mattheus 25 gelezen uit de nieuwe bijbel in gewone taal waarbij vers 40 de tekst voor de overdenking was; “alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Daarin rust een grote verantwoording voor ons allemaal. We kunnen wel bidden “Heer wilt u de honger stillen in de wereld” maar er wordt ook verwacht dat we zelf daaraan een steentje bijdragen. Het filmpje van Phill Collins – You and me in Paradise wat duidelijk de nood in de wereld liet zien sloot naadloos bij het thema aan.

Ook deze avond was ons repertoire weer afwisselend, van blijde meezingers tot het altijd weer integere “al mijn zonden” wat  ook vanavond weer  menig kerkganger kippenvel bezorgde.

Tijdens het collectemoment was er geen collecte maar kregen we allemaal een sneetje krentenbrood waarbij we tijdens het eten er van, werden opgeroepen te denken aan mensen die het minder hebben dan wij en zo bij de uitgang een wel overwogen gift konden geven.

Bij laden van de apparatuur in de bus na afloop hoorden we mensen tegen elkaar zeggen; “wat was het prachtig vanavond, dit doet een mens goed” Een grote zegen dat we als Ljochtbeakens in alle vrijheid hier aan mee mogen werken! Jw