Maranatha Franeker

Het nieuws wordt beheerst door de discussie wel of geen zwarte piet waarbij voor- en tegenstanders tijdens een demonstratie worden opgepakt. Wat verder van ons bed worden Christenen wellicht als nooit tevoren vervolgd, gemarteld en gedood door IS en eist ebola op een mensontwaardige manier, duizenden slachtoffers. Niet gek dat veel mensen hiervan in de war raken.

Als je bovenstaande leest besef je wat een groot voorrecht het is om in alle vrijheid op deze zondag als Ljochtbeakens weer te gast te mogen zijn bij de Baptistengemeente Maranatha in Franeker. Volgens mij zijn we hier al voor de 4e keer en worden we weer warm onthaald met koffie die al klaar staat in het vernieuwde bijgebouw.

Nieuw voor ons is dat het doopvont is ingebouwd in de vloer waardoor we als koor meer ruimte hebben op het podium. Onze “blokken van 3 ” die we mogen zingen bestaan uit ingetogen liederen en uitbundige meeklappers. Aan het eind van elk blok worden ook de aanwezigen uitgenodigd mee te zingen wat met een lied als “Welk een vriend is onze Jezus” prachtig klinkt.

Voorganger Dick Wolbers heeft vandaag zijn eigen accordeon ook meegenomen waarmee hij samen met Jaap enkele liederen van de samenzang begeleidt. Het zijn stuk voor stuk allemaal prachtige liederen die we samen uit volle borst mee kunnen zingen.

De korte overdenking heeft als thema “onvoorstelbaar” Deze week is ook in het nieuws dat na een reis van 10 jaar het ruimtevoertuig-verkenner Philae succesvol is geland op een komeet. Wetenschappers hopen uit de data die de Philea verzamelt meer te leren uit het ontstaan van het leven. Onvoorstelbaar dat hier miljarden euro’s aan uit wordt gegeven terwijl veel mensen omkomen van de honger en het antwoord in de bijbel staat. We mogen geloven in een hoopvolle toekomst, we groeien naar de wereldvrede met DE Vredevorst, onvoorstelbaar.

Als we hier zo bijelkaar zitten in Franeker mogen we beseffen dat we leven van de genade; genade zo oneindig groot is dan ook een toepasselijk slotlied . De toegift die we geven wordt beloont met een hartelijk applaus. Franeker bedankt voor de warmte die we ook vandaag weer mochten ervaren! JW