Geref kerk Damwoude

Afgelopen weken hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen over het 10 jarig jubileum wat we op 21 september j.l. mochten vieren als Ljochtbeaken.  In diverse kranten  staat een leuk artikel hierover  en vaak met een mooie sfeerfoto er bij. Kortom nog steeds nagenieten van een gezegende avond. Tevens heeft zich na het concert weer een nieuw koorlid aangemeld en wel Michiel Postma uit Wijnjewoude. We wensen hem natuurlijk een gezegende tijd bij ons koor met veel zangplezier.

Vandaag waren we voor de 3e keer te gast in Damwoude . Dit keer voor de zangavond die om 19.30 uur begon.  Bij aankomst komt  ons de heerlijke koffiegeur al tegemoet, dat belooft wat te worden. En het werd zeker wat, prachtig zelfs.  Na het inzingen worden we allemaal welkom geheten en gaat  Henk de Vries, de voorzitter, voor in gebed. Een aantal blokken  Ljochtbeakens worden afgewisseld met samenzang en prachtige gedichten.  De liederen van de samenzang  zijn opnames uit het tv programma “Nederland Zingt” en worden geprojecteerd middels de beamer. Voor ons weer nieuw maar wel van deze tijd.

Het hoogtepunt van de avond was toch wel het “groot koor Damwoude” waarbij de mensen uit de kerk werd gevraagd mee te zingen met ons als koor en ook even Ljochtbeaken te zijn. Hier werd massaal  op gereageerd met als resultaat dat het prachtige grote podium te klein was hetgeen te zien is op een foto hiernaast.

Al met al een hele sfeervolle, uitbundige avond waarin we weer bemoedigd werden  en samen mochten ervaren dat het niet saai in de kerk hoeft te zijn maar het een feest mag zijn ter ere van onze Heer en Heiland.  ‘Zeker voor herhaling vatbaar! Damwoude bedankt voor de goede zorgen en graag oant sjen! Jw