Foarhustsjerke Wommels

Zondag 13 nov. togen we naar de Foarhûstsjerke in Wommels voor een “sing-inn”.  Nu is het zo dat Wommels niet naast de (onze) deur ligt. Sommige van onze koorleden waren dan ook een beetje verlaat  (opvallend veel tweede stemmers) maar nog net op tijd, misschien moeten we ook nog eens een avond besteden aan topografie.

Nou daar in Wommels blijken het gastvrije mensen te zijn ” earst mar een bakje kofje net? en na de sing-inn  koffie met een broodje!!

Het voordeel van een sing-inn is dat er mensen op afkomen die van zingen houden, zo ook hier in Wommels. Er was afwisselend gemeente zang en koorzang en bij een paar liederen was er ook gelegenheid voor de gemeenteleden  om tussen het koor te gaan staan en met het koor mee te zingen waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. En dan kom je tot de conclusie dat er best veel mensen zijn die goed kunnen zingen.

En zeg nou zelf liederen als “fluistering van hoop”, Er komen stromen van zegen en  Heer ik kom tot U zijn prachtige liederen waar we in het dagelijks leven best wat mee kunnen!!

Al met al een geslaagde sing-inn.  Nog één ding, als je daar voor in de kerk in het koor staat dan heb je een prachtig gezicht op de gemeente. De meest mensen doen enthousiast mee, klappen en zingen mee en hebben een lach op hun gezicht. Een enkeling blijft stoïcijns zitten met de armen over elkaar. En dan denk ik wel eens aan het liedje van Gurbe Douwstra  Friezen  Friezen lit jimme gean!! (maar dat was in Wommels niet aan de orde hoor) A v/d M

PS De fotocollage is ons toegemaild vanuit Wommels waarvoor onze dank!