Christengemeente Buitenpost

De beste wensen voor 2014! Muzikaal gezien kunnen we ons als koor geen beter begin wensen van dit nieuwe jaar dan dit eerste optreden bij de Christengemeente in Buitenpost. Het was verleden jaar in april bij het optreden in de Arke in Drachten , dat de voorganger van deze gemeente broeder Gerrit Lolkema en onze “dirigent” Jaap elkaar na een lange tijd weer hebben ontmoet. Dhr Lolkema was toen  zo onder de indruk van ons enthousiasme dat we mede daardoor vanmorgen in deze gemeente voor het eerst te gast mogen zijn.

 

Het was in veel opzichten bijzonder. Als eerste viel op dat het kerkgebouw de naam draagt van ‘het lichtbaken’ ,  de Nederlandse vertaling van It Ljochtbeaken…Trouwens het kerkgebouw is een voormalige bedrijfsloods die door de eigen gemeenteleden heel sfeervol was omgebouwd tot een prachtig multifuncioneel kerkgebouw wat past in deze tijd.

 

En de wisselwerking kon niet beter, want op uitnodiging van Jaap stond het podium tijdens het collectelied “Lichtstad” vol met zowel vrouwen als mannen uit de zaal. Ook werd de zaal uitgenodigd om samen met ons aan het slot van “wy binn in koar” elkaars handen vast te pakken,  als teken van verbondenheid, en in de lucht te steken als het ware naar God op te heffen.

 

Naast het bijzonder gezegende optreden wat mochten hebben, het gastvrije onthaal, ( voor en na de dienst koffie waarvoor dank) was ook de verkondiging van broeder Lolkema bemoedigend voor dit nieuwe jaar. Vandaag was de eerste “preek”over de 10 geboden, hier de 10 vrijheden genoemd. De kern is dat God tegen ons zegt ‘Ik ben jullie bevrijder!’ Pure genade wat hier krachtig klinkt. Vanuit die genade mogen we het nieuwe jaar in gaan en wat kunnen we ons nog meer wensen voor 2014 dan die genade?!

Voor het eerst voeg ik na een week nog een paar regels bij. Want afgelopen vrijdag kwam ik bij Grutte Pier een broeder tegen van rond de 65 jaar die tijdens deze dienst ook aanwezig was en vroeg hem hoe hij het had ervaren. Hij vertelde mij dat hij dit als de mooiste dienst uit zijn leven had ervaren. ‘Zoveel vreugde en blijdschap, de Heilige Geest zweefde door de zaal’ vertelde hij mij. Wat heb ik hier nog aan toe te voegen?Jw