Blija

Een zeer aangename lente temperatuur vergezelde ons op de reis naar Blija. Langs vele slinger wegen kwamen wij aan bij de kerk,dankzij de Tom Tom van Jaap, want anders is het een hele tour om hier te komen. Van te voren hadden wij al gezegd vertrouwen op God en op de Tom Tom van Jaap vinden wij het wel. Eénmaal aangekomen werden wij verwelkomt met een bakje koffie of thee naar gelang.

Het werd een dienst zonder dominee maar wel met een schriftlezing en een kleine overdenking. Vooraf vier liederen zingen om de keel te smeren en toen de dienst, een aanvang met de groet en een gebed. Eerst een samenzang en toen kon men luisteren naar it -ljochtbeaken.

 

De mensen moesten toch even loskomen in deze prachtige kerk, maar na enkele optredens ,zat bij de meesten de sfeer er toch goed in. De schriftlezing ging over de discipelen die hun Meester wakker maakten , toen hun schip dreigde om te slaan op het meer van Galilea. Maar Jezus : wat maken jullie een drukte om niets , ik ben bij lullie en er zal jullie niets gebeuren. Hij sprak: zee en wind wees stil en het gebeurde. Ze waren met stomheid geslagen en zeiden :wie is eigenlijk deze Meester, dat Hij de  wind en de zee beheerst?In de overdenking kwam naar voren dat weer onvoorspelbaar is en dat de meeste weerkundigen er zelfs wel eens naast zitten, zo ook Piet Paulusma.

 

 

Na nog enkele liederen gezongen te hebben werd de zegen uitgebracht en was het voor ons even een toegift geven en weer naar huis na deze prachtige dienst.

 

 

Het was echt de moeite waard en zo zagen wij ook eens gedeelten van Friesland, waar we eigenlijk nooit iets van horen laat staan dat we er komen. Maar geloof mij, ze geloven in dezelfde God als wij. Pv/d S