Wartena Paasdienst

Het is 1e Paasdag en we hebben een kort nachtje achter de rug want vanacht is de zomertijd alweer in gegaan dus de klok een uur vooruit gezet.  De technici zijn al om 7.00 uur uit Waskemeer vertrokken want de dienst waaraan we meewerken begint om 9.30 uur. We mochten voor de tweede keer afreizen naar Wartena.

In een aantal opzichten was dit een speciaal optreden. Zo’n 43 jaar geleden begon onze dirigent/accordeonist Jaap Kuperus, met recht het gezicht van ons koor te noemen, z’n loopbaan hier in het bijzaaltje van deze kerk. Jaap werd hier toen ‘meester’ aan de Chr. lagere school van Warten; “It Ljochtbeaken” Wel bijzonder dat het koor waar hij nu bijna 14 jaar voor staat,  ook de naam ‘It Ljochtbeaken’ heeft gekregen. Voor Jaap was het vanzelfsprekend met diverse mensen handje schudden en bijpraten.

Op de accordeon van Jaap staat de vlag te wapperen!  En niet zonder reden , als koor hebben we vandaag een mijlpaal te vieren want dit is ons 250e optreden!  Wat zijn we als koor hiermee gezegend, alle reden om onze Hemelse Vader hiervoor te danken.  Dubbel feest dus want we vieren ook Pasen, de opstanding uit de dood van onze Redder de Here Jezus. Het leven begint opnieuw wat ook voor ons geldt als we volgeling van Jezus worden.

Jaap heeft weer mooie liederen uitgezocht als ‘de Rivier’en ‘mijn Jezus ik hou van U’   en hoe toepasselijk bij Pasen ‘er is kracht in het bloed’ waar je als kerkganger blij van wordt en weer moed uit put. Blijdschap en moed kunnen we wel gebruiken na de bloedige tereur aanslagen afgelopen week in België. De dominee vertelde in de preek dat tijdens een intervieuw op straat een mevrouw werd gevraagd of ze nog wel vertrouwen had in deze chaotische wereld waarop ze antwoorde; o ja hoor het komt goed, ik ben een gelovige, alles komt goed.  Wij zien met z’n allen uit naar die grote dag, dat alles goed komt!

De reacties die we als Ljochtbeaken mochten ontvangen waren heel positief ; jullie hebben iets met ons en wij hebben iets met jullie zei de dominee vanaf de kansel en zo voelde het ook, in dit uur  was er een echte klik ontstaan. Na de toegift die met een uitbundig applaus werd afgesloten, hebben we samen nog nagepraat onder het genot van koffie en paaskransjes. Warten bedankt voor de uitnodiging en de goede zorg, het was fijn om bij jullie te gast te zijn, graag oant sjen!   Jw