Ichthus Kerk Wolvega

Wie zegt dat kerkdiensten altijd saai zijn, zegt dat nooit weer wanneer hij/zij de extra muzikale, speciale dienst (oftewel ‘verteldienst’) voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de Ichtuskerk te Wolvega heeft meegemaakt!

En wat heerste er een vrolijke, ongedwongen sfeer!

Wat een blijdschap bij het zingen door ons koor en gemeentezang en bij het vertellen door ‘vertelster’ en voorgangster Froukje Wesseling.

Gods Geest was voelbaar aanwezig!

Het thema “David gezien” werd op voortreffelijke wijze door Froukje uitgewerkt.

Op 10 verschillende manieren liet zij David achtereenvolgens ‘langskomen’: als herdersjongen, gelovige, held, muzikant, vriend, vluchteling, koning, versierder, danser en tot slot als stamvader.

Een gemeentelid wist de rol van David op humorvolle manier te vertolken.

 

Op een gegeven moment werd iedereen uitgenodigd om enkele vrolijke liederen met ons koor mee te zingen. Groot en klein ging maar al te graag op die uitnodiging in.

Een geduchte concurrent voor het ‘Groot Koor Friesland’ was geboren…………..!

 

En dan was daar ook nog zanger Bert, die als solist vol overgave samen met ons koor het fijne lied “Ik wil zingen van mijn Heiland” zong.

 

De speciale ‘verteldienst’ was extra feestelijk door haar 10 jarig bestaan, 10 keer David en…….het 10 jarig bestaan van ons koor!

Als alle kerkdiensten zouden verlopen zoals deze zondagmorgen in de Ichtuskerk, dan kregen we vast en zeker zo nu en dan weer volle kerken! JK