Driemaster Smilde

Voor de tweede keer gingen we deze zondagmorgen richting Zorgcentrum “De Driemaster” in Smilde. Altijd leuk om nog eens voor een optreden uitgenodigd te worden: een teken dat het de eerste keer in de smaak is gevallen.

En ook de koffie + cake vielen bij aankomst prima in de smaak!

Opvallend bij “De Driemaster” is dat het geen kerkdienst is, dus is er geen dominee die ons enkel keren tijdens de dienst uitnodigt om onze liederen te zingen.Nee, met ons gezang moesten we ongeveer anderhalf ‘vullen’ met wel een pauze daarin van circa een half uur.

Om de ‘eentonigheid’ van ons zingen enigszins te doorbreken (het koor bleef wel tweestemmig zingen!) las Jaap een verhaaltje voor waarin het ging over een dominee die een bezoekje bracht aan een oudere mevrouw.Deze had een handvol klachten: haar werkloze man, haar darmklachten, haar oogziekte, haar rumoerige buren en haar jaloerse familie.Gelukkig kwam ze ook met een handvol zegeningen: elke dag genoeg te eten, het hebben van een mooi huis, hulp van andere mensen, niet nog meer ziektes hebben en dat ze aan de andere kant rustige buren had.En wat vond ze nou zo mooi? Als ze ging bidden, dan gingen de vingers van de beroerde dingen tussen de vingers van de zegeningen en dan was het net alsof ze niet zo beroerd meer waren!

Op verzoek van een aanwezige zongen we als slotzang nog een keer: “Dit weet ik zeker”, het lied waarmee we ook begonnen.

Na afloop kregen we van het enthousiaste publiek te horen dat we als koor ook een derde keer welkom waren.

Natuurlijk komen we graag nòg een keertje terug! J.K.