Bruges Dwingeloo

Op deze witte zondag, wit door de sneeuw,togen wij om  +/- 18.00 uur af richting Dwingeloo.

Om daar een zangdienst te verzorgen in de Gereformeerde kerk aldaar.Ondanks de slechte weersomstandigheden, waren er toch een aanzienlijk aantal mensen in de kerk aanwezig.

 

 

De invulling van de dienst werd verzorgd door het bestuur van ons koor. Na enige liederen te hebben ingezongen, werden wij getrakteerd op een kop koffie of thee al naar gelang wat men wilde hebben. De dienst werd geopend door onze voorzitter met een openingswoord en een gebed. Na een samenzang mochten wij het eerste optreden laten horen. Bij de samenzang bleek dat Ronald Knol { zeer bekende organist } deze begeleide. Hierna kwam onze penningmeester met een gedicht genaamd “Leve de kerk”. Een mooi gedicht en vol overtuiging gebracht, zelfs zo dat ondergetekende aan het eind toen hij luide stem eindigde “LANG LEVE DE KERK” bijna“ hoera” riep. Vervolgens weer enkele samenzang en koorliederen.

Onze hoop in bange dagen de secretaris nam vervolgens het woord door een stuk uit de bijbel te lezen en hier ook een uitleg aan te geven. Het moest zo zijn maar vlak voor Valentijsdag ging dit over de liefde. Wel te verstaan Gods liefde uiteraard voor ons mensen.

Wat is het dan toch mooi om op deze dag te mogen zingen en spreken van Gods liefde en deze uit te mogen dragen. Een hele mooie dienst, die ons weer verder helpt de komende week door te komen. Pv/dS